Exempel på copy

Exempel på copy:

Nike Just Do It

Nikes ”Just do it” som har satt sin pränt på sportvärlden med sin korta, men innehållsrika slogan

McDonalds

Mc Donalds slogan “I’m lovin’ it” har dessutom använts i en låt med ingen mindre än Justin Timberlake som sångare.

Scrabble

Scrabbles copywriter har listat ut ett fyndigt sätt för amerikanerna att släppa loss, även på spelplanen.

 

Smoke lungcancer

Denna copywriter har tagit en annars så alldaglig fras ”for more information”, och tvistat till slutet vilket får betraktaren att verkligen tänka till en extra gång. Denna copy väcker känslor och ska få folk att reagera.

 

 Exempel på känd AD

 Gay Rugby soap

Att plocka upp tvålen i duschen innebär oftast obehagliga överraskningar bakifrån, men detta gäng från Toronto Gay Rugby Team vill inget hellre.

US Army uncle sam

Mannen på bilden är en gammal veteran som kallas Uncle Sam, vad som tros vara ett pseudonym för United States. Affischen är gjord av J.M. Flagg. Han uppmanade unga soldater både inför första och andra världskriget att gå med i armén.

We Can do it

“We Can Do It!” har blivit en symbol för feminism och är en reklam från 1943 som skulle öka arbetsmoralen hos kvinnor. Denna kvinnliga ikon är fortfarande aktuell, tidigare under 2014 lade artisten Beyoncé upp en bild på sin Instagram i samma kläder och pose.

 Nivea night

Denna nattkräm från Nivea gör att man vill skutta i säng direkt.

Hitler tintin dupond och dupontHitler eller Dupond & Dupont från Tintin? Här har vi ett hattföretag som visar att en hatt kan vara rätt så betydelsefull för din look ibland.

Nivea män

Det finns mer saker än bara livets gång som påverkar dina rynkor. Här visar Nivea Män ett exempel på en riktigt farlig rynkgivare, nämligen barn.

 Colgate jordgubbe

Lika ren som den här jordgubben blir tänderna av Colgates nya tandkräm. Sötsugen?

 FedEx

Med FedEx Express flyger ditt paket lika snabbt mellan kontinenterna som om ni hade varit grannar.

Lego

Med Lego kan du låta fantasin flyga iväg hur långt som helst. Och visst ser det här ut som en viss känd gul tv-familj?

Plant for Planet

Varje löv producerar koldioxid. Men för varje träd som huggs ner, och för varje löv som försvinner för att stora fabriker byggs, minskar koldioxiden. Den här reklamen använder vacker grafik för att sända ett viktigt budskap.

 WeightWatchers

Hos Viktväktarna är det inte samma person som klev in som kliver ut. Genom diet och träning blir du en ny person hos Viktväktarna och de hjälper dig ta steget genom dörren till ditt nya hälsosamma liv.